Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Reis

TRAININGS- & EDUCATIEVE OVERLAND REIZEN
WORKSHOPS IN DE WOESTIJN
4X4 OVERLAND REIZEN

NAAR BIJZONDERE BESTEMMINGEN

ONZE MANIER VAN REIZEN

INDIVIDUEEL EN TOCH BEGELEID?

Zoals gezegd gaan we individueel op reis. U rijdt elke dag op uw eigen manier en in uw eigen tempo. U kunt vertrekken wanneer u dat het prettigst vindt en onderweg zo vaak stoppen als u wilt. Zo heeft u de mogelijkheid om naar eigen interesse en behoefte, bezienswaardigheden te bezoeken en of weglaten. U heeft de zekerheid van een back-up in de vorm van de medereizigers en de reisleiding die in uw nabijheid meereizen. Aan het einde van de dag bent u altijd verzekerd van een overnachtingsplaats, waar u indien gewenst, met de medereizigers uw ervaringen kunt delen.

De route die wij in uw navigatie inlezen dient alleen maar als rode draad voor de dagetappe en samen met het Expedition For Trucks Road-Book© heeft u alle ‘in en outs’ van de reis binnen handbereik. In ons Road-Book© vindt u informatie over de wegen, de bezienswaardigheden, wetenswaardigheden en de aanrijroute voor de volgende overnachtingsplaats, voorzien van GPS coördinaten.

Weinig verplichtingen, zoveel mogelijke individuele vrijheden!

KLEINE GROEPEN

Reizen volgens het concept van Expedition For Trucks, is een reis die u maakt met uw eigen reisvoertuig of 4×4 expeditievoertuig, op basis van een vrachtwagen chassis. Wij reizen uitsluiten in kleine groepen van minimaal 4 en maximaal 12 voertuigen. Zo blijft de reisgroep overzichtelijk, overvallen we de lokale bevolking niet met grote groepen voertuigen en verlopen gezamenlijke excursies aangenaam en ontspannen. Nog een belangrijk voordeel bij het reizen met een kleine groep is de mogelijkheid, om eventueel een ‘eigen plekje’ te vinden op een overnachtingsplaats, uit het zicht van de medereiziger. Optimaal genieten uw privacy en toch de zekerheid van een medereiziger in uw directe omgeving.

RIJDEN NIET IN KONVOOI

We rijden niet in konvooi. Ten eerste is dit niet wat reizigers willen. Ten tweede is het ook veel veiliger en hoeft u uw medereiziger niet constant ‘in de spiegel’ in de gaten te houden.  Ook al rijdt u individueel, in geval van een calamiteit, pech of ongeval, is er altijd wel een medereiziger of reisbegeleiding,  in de directe omgeving. Het samen oprijden met een ander reisvoertuig is natuurlijk een vrije keuze.

Het kan voorkomen dat het konvooi rijden toch door regeringen en/of (lokale)overheden wordt opgelegd. Mocht dit het geval zijn zullen we ons hieraan moeten houden. Grensovergangen nemen we gezamenlijk. We verzamelen op een van te voren aangegeven plaats en rijden in konvooi naar de grens. Het kan ook voorkomen dat we gemakshalve overnachtingsplaatsen in grote steden in konvooi aanrijden.
Een uitzondering zijn onze ‘Edukatieve Avontuurlijke Overland Reizen’ ©. Gezien het educatieve karakter van deze reizen is het rijden in konvooi zowel als in kleine groepen, een must.

ONZE REIZEN

Onze ‘Individueel Begeleide Educatieve Avontuurlijke Overland Reizen’© gaan door landen met heel andere gewoonten en gebruiken dan wij gewend zijn. Aan onze West-Europese verwachtingen kan vaak niet worden voldaan. De bevolking van deze landen zijn vaak zeer gehecht aan tradities, die samenhangen met hun geloof. Daarom vragen deze reizen van de deelnemers een flexibele instelling, welke openstaat voor deze andere culturen. Daarnaast spreekt een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en een reisvoertuig dat in een prima conditie verkeerd voor zich.

ROUTE EN DAGTRAJECTEN

De route is zo samengesteld dat alle interessante toeristische highlights op onze route liggen en dat het maximale aan bezienswaardigheden is opgenomen. Een deel is in het programma opgenomen, andere zijn facultatief. Natuurlijk houden we ook rekening met de verzorging- en overnachtingsmogelijkheden en hebben ons best gedaan om op de mooiste plaatsen te overnachten. We reizen in principe altijd overdag. De dagetappes variëren van 75 tot 400 km per dag en zijn zo ingedeeld, dat men genoeg tijd heeft bezienswaardigheden te bezoeken, pauze te nemen, inkopen te doen en om te relaxen. Vanzelfsprekend zijn er ook veel niet-rijdagen opgenomen. Samen met het Expedition For Trucks Road-Book© heeft u alle gewenste informatie over de route en dagetappes binnen handbereik.

We reizen volgens voorgereden en geplande trajecten van Expedition For Trucks. In de landen die we bereizen kan het zijn dat we een andere dan de geplande route moeten rijden. Reden hiervoor kunnen zijn: lokale of landelijke omstandigheden, opgelegde wijzigingen door (lokale)overheden, extreme weersomstandigheden, sterk veranderde wegcondities. De reisbegeleiding zal dan een alternatieve route uitwerken en aan het Road-Book© toevoegen.

OVERNACHTINGSPLAATSEN

We zullen tijdens de reizen nauwelijks op campings staan, omdat deze er niet zijn in de gebieden waar we doorheen trekken. We staan op veilige overnachtingsplekken. Dit zal zoveel mogelijk in de vrije natuur zijn en indien niet mogelijk bij hotels, kerken, sportcomplexen of gewoon op een parkeerplaats of iets soortgelijks. Daarom is het ook noodzakelijk dat u voor meerdere dagen voor wat betreft eten, sanitair, douche en stroom selfsupporting kunt zijn. Indien nodig zullen we bewaking inhuren.

VOERTUIG

Expedition For Trucks is de eerste reisorganisatie die zijn reizen afstemt op reizigers die reizen met een expeditievoertuig.

Expedition Trucks
© Copyright - Expedition For Trucks