Educatieve Avontuurlijke Overland Reizen

TRAININGS- & EDUCATIEVE OVERLAND REIZEN
WORKSHOPS IN DE WOESTIJN
4X4 OVERLAND REIZEN

NAAR BIJZONDERE BESTEMMINGEN

REIZEN EN LEREN IN ÉÉN

PASSIE EN ERVARING DELEN

Dit is het concept van Expedition For Trucks. Deze ‘Individueel Begeleide Educatieve Avontuurlijke Overland Reizen’© hebben een leerzaam karakter. Voor de rest is de uitvoering en de filosofie gelijk aan onze andere reizen. Terwijl u geniet van een reis door een prachtig land(en) met mooie landschappen, vriendelijke mensen, prachtige zonsondergangen, misschien ook weidse woestijnen en reusachtige bergen, bieden we tijdens een avontuur reis, onder ‘reality’ omstandigheden diverse workshops aan. Deze zijn facultatief maar de praktijk heeft ons geleerd, dat de deelnemers maar al te graag aan alle workshops deelnemen.

Een wiel verwisselen thuis in de garage is al een hele opgave, laat staan als we dit op een smalle piste in onherbergzaam gebied moeten doen. Nog lastiger wordt het als band en velg gescheiden moeten worden. We rijden natuurlijk altijd alleen lek als we geheel op onszelf zijn aangewezen, tegen zonsondergang en met temperatuur van boven de 40 graden. Dan is het handig als u dit onder begeleiding en minder extreme omstandigheden, samen met medereizigers en soortgelijke voertuigen kunt oefenen. Verder leren we de grondbeginselen van het navigeren in gebieden waar geen wegen zijn, het bevrijden van het voertuig nadat we zijn vast gereden en hoe we met onze (grote) reisvoertuigen, op de centimeter nauwkeurig kunnen rijden. Een ander zeer belangrijk onderdeel bij  lange en verre reizen met uw voertuig, zijn de essentiële controles die onderweg uitgevoerd kunnen worden, om eventuele problemen vroeg op te sporen.

HET DOEL VAN DEZE REIS

Het doel van deze reis is tweeledig: Ten eerste willen we u kennis laten maken met de rijkdom aan volkeren, culturen, landschappen, dorpen en steden van de landen. We zijn niet voor niets (toekomstige) reizigers. In de afgelegen gebieden die wij tijdens onze educatieve reizen bezoeken, komen vaak weinig toeristen. Hierdoor zal de bevolking nog echt spontaan en gastvrij reageren op de komst van ons als bezoekers.

Ten tweede willen we u als aankomend- of reeds gevestigde overland reiziger vertrouwd maken met het (alleen) reizen met eigen reisvoertuig over de wereld. De thema’s die tijdens deze reis in de workshops worden behandeld kunnen een leidraad zijn voor toekomstige avontuurlijke overland reizen. Vooral voor reizigers met een nieuw voertuig zijn deze reizen een waardevolle ervaring om  een te worden met het voertuig.  Maar ook de nog onervaren overland reiziger zal zijn kennis voor het reizen zo snel kunnen ontwikkelen.

‘INDIVIDUEEL BEGELEIDE EDUCATIEVE AVONTUURLIJKE OVERLAND REIZEN’©

WORKSHOPS IN DE WOESTIJN

 

Expedition Trucks
© Copyright - Expedition For Trucks